Akcie

Akciový trh USA: S&P 500 vzrostl nejvíce za poslední dva měsíce, obrat k růstu pokračuje

Pátek 9. srpen 2019 19:00

Hlavní akciový index Spojených států amerických S&P 500 ve čtvrtek vzrostl procentuálně nejvíce za poslední dva měsíce. Růst akciového trhu nejvíce táhly akcie technologických firem. Obrat k růstu akcií společně s výnosy dluhopisů pokračuje.

Zastavení poklesu indexu S&P 500 a jeho obrat začal ve středu. Index zavřel blízko svého denního maxima. Od středečního intradenního minima po čtvrteční uzavření index zesílil 4 %.

Všechny hlavní akciové sektory posílily minimálně 1 %. Index technologií indexu S&P 500, který táhl poslední výprodej akciové burzy ve čtvrtek posílil 2,4 %.

Akcie Advanced Micro Devices ve čtvrtek vzrostly 16,2 % poté, co producent čipů zveřejnil svoji druhou generaci procesorového čipu a poté, co firma uvedla, že jejími zákazníky jsou Google Alphabetu a Twitter.

Ve čtvrtek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) vystoupal 1,9 % na 2 938 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 1,4 % na 26 378 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) posílil 2,2 % na 8 039 bodů.

Své majitele ve čtvrtek na burzách USA změnilo silně nadprůměrných 8,08 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo 7,2 mld. akcií.

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou a růstem volatility obchodovalo 11,44 mld. akcií. Pády akciového trhu USA, nadprůměrná obchodní aktivita a volatilita se přenesly i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly a vrátily k normálu. Letní vyostření obchodních válek USA a Číny ale opět akceleruje pády akciové burzy a tím i volatilitu s obchodními objemy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web