Akcie

Akciový trh USA: Technologické akcie vytlačily S&P 500 na historicky rekordní závěrku, pozvedly Nasdaq

Středa 14. duben 2021 22:23

Hlavní akciový index Spojených států amerických S&P 500 v úterý zavíral na svém dalším historicky rekordním maximu. Hlavní akciový index USA Nasdaq Composite taky vzrostl. Investoři se zbavovali obav zastavení kampaně vakcín COVID-19 farmaceutického giganta Johnson & Johnson a silné inflace USA.

V úterý hlavní akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) vzrostl 0,33 % na 4 142 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) klesl 0,2 % na 33 677 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) vzrostl 1,05 % na 13 996 bodů.

Se zvýšenou volatilitou trhu po listopadových prezidentských a kongresových volbách se na burzách USA obrat trhu ustálil v silných objemových otáčkách, přesto pokračující růst cen akcií se v posledních týdnech projevuje poklesem volatility i zobchodovaných akciových objemů. Úterní objem 9,3 mld. zobchodovaných akcií burz USA patřil k nejnižším tohoto roku a zaostal za denním průměrem plné denní obchodní seance posledních 20 obchodních dnů 11,4 mld. zobchodovaných akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web