Akcie

Akciový trh USA: Trh zavřel na rekordu s nadějemi nižších úr. sazeb

Čtvrtek 4. červenec 2019 16:50

Akcie Spojených států amerických ve středu vzrostly. Všechny hlavní akciové indexy USA zavřely na rekordním maximu. Vzrostlo totiž očekávání, že Federální rezervní systém USA dále zmírní svoji monetární politiku s tím jak další proud makroekonomických dat poskytl další důkaz slábnoucího růstu ekonomiky.

Například červnový index ISM služeb klesl víc než se čekalo na na 55,1 z 56,9 v květnu, trh čekal jeho menší pokles na 56,0. Růst aktivity služeb tak zpomalil víc, než se čekalo. Zůstal nicméně solidní.

Trh nyní čeká, že Fed sníží cíl své hlavní úrokové sazby Federal Funds Rate o 0,5 procentního bodu již na svém příštím zasedání monetární politiky 30.-31. července s pravděpodobností 29,7 %. V úterý trh čekal tuto variantu s pravděpodobností 25 % a před týdnem s pravděpodobností 24 %. Fed by měl dle trhu snížit cíl Federal Funds Rate určitě alespoň o 0,25 procentního bodu.

Akcie Tesly ve středu posílily 4,6 % poté, co producent elektrických autmobilů dosáhl rekordních kvartálních dodávek automobilů po měsících pochybností poptávky po jeho luxusních elektromobilech.

Ve středu akciový index širšího trhu S&P 500 vzrostl 0,8 % na 2 996 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,7 % na 26 966 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite vzrostl 0,8 % na 8 170 bodů.

Své majitele ve středu na burzách USA změnilo jen 4,15 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo 6,89 mld. akcií.

Obchodní objemy byly nízké kvůli zkrácenému středečnímu obchodování (a) kvůli svátku Dne nezávislosti USA (4.7.), kdy budou trhy zavřeny.

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou obchodovalo 11,44 mld. akcií. Nadprůměrná obchodní aktivita, volatilita a pády akciového trhu USA se přenesla i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web