Akcie

Akciový trh USA: Wall Street končil níže, investoři čekali na firemní výsledky a inflaci

Úterý 13. duben 2021 22:37

Hlavní akciové indexy Spojených států amerických S&P 500 a Dow Jones Industrial Average v pondělí končily níže. Investoři čekali na podněty nadcházející kvartální firemní výsledkové sezóny a klíčové inflační zprávy v tomto týdnu.

V pondělí hlavní akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) klesl 0,02 % na 4 128 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) klesl 0,16 % na 33 745 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) klesl 0,36 % na 13 850 bodů.

Se zvýšenou volatilitou trhu po listopadových prezidentských a kongresových volbách se na burzách USA obrat trhu ustálil v silných objemových otáčkách, přesto pokračující růst cen akcií se v posledních týdnech projevuje poklesem volatility i zobchodovaných akciových objemů. Pondělní objem 9,0 mld. zobchodovaných akcií burz USA patřil k nejnižším tohoto roku a zaostal za denním průměrem plné denní obchodní seance posledních 20 obchodních dnů 11,6 mld. zobchodovaných akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web