Akcie

Akciový trh USA: Wall Street opět na maximech s rozhovory podpisu obchodní dohody

Pátek 20. prosinec 2019 19:32

Hlavní akciové indexy Wall Streetu ve čtvrtek obnovily svoje růsty s čerstvými historickými rekordními maximy. Ministr financí Spojených států amerických Steven Mnuchin řekl, že dohodnutá obchodní dohoda USA a Čínské lidové republiky, zemí které představují dvě největší ekonomiky světa bude podepsána začátkem ledna.

Mnuchin dále řekl, že dohoda je již kompletně hotova a podstupuje pouze technické úpravy. 

Ve čtvrtek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) vzrostl 0,4 % na 3 205 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,5 % na 28 376 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) připsal 0,7 % na 8 887 bodů. 

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou a růstem volatility obchodovalo 11,44 mld. akcií. Pády akciového trhu USA, nadprůměrná obchodní aktivita a volatilita se přenesly i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly a vrátily k normálu. Letní vyostření obchodních válek USA a Číny ale opět akceleruje pády akciové burzy a tím i volatilitu s obchodními objemy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web