Akcie

Akciový trh USA: Wall Street potopen i v pátek s nejztrátovějším týdnem od krize 2008 s restrikcemi NY a Kalifornie

Pondělí 23. březen 2020 17:46

Wall Street uzavřel svůj neprodělečnější týden od října 2008, tedy od dolby světové finanční a hospodářské krize 2008 - 2009. Hlavní akciové indexy Spojených států amerických S&P 500  a Dow Jones Industrial Average v pátek oslabily více než 4 % s tím jak tvrdé restrikce uvalené státy New York a Kalifornie s cílem omezit šíření koronaviru podpořily obavy škody ekonomiky USA.

Guvernér státu New York Andrew Cuomo dříve v pátek nařídil všem zaměstnancům vyjma těch nutných pro zajištění chodu státu  aby zůstali doma. Zákrok New Yorku přišel vzápětí po podobném celostátním příkazu státu Kalifornie ve čtvrtek večer. 

V pátek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) silně klesl 4,34 % na 2 305  bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) značně oslabil na 4,55 % na 19 174 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) spadl 3,79 % na 6 880 bodů.

V pátek se podobně jako v minulých dnech na burzách USA zobchodovaly stále velmi silné objemy, 18,56 mld. akcií, stále značně více než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 15,5 mld.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web