Akcie

Akciový trh USA: Wall Street se zasedáním G20 zpečetil nejrůstovější červen za poslední dekády

Pondělí 1. červenec 2019 21:05

Hlavní akciové indexy Spojených států amerických v pátek v silných obchodních objemech rostly.

Hlavní akciové indexy USA S&P 500 a Dow Jones Industrial Average uzavřely svůj nejvýkonnější červen za poslední generace před velmi očekávanými obchodními rozhovory prezidentů USA Donalda Trumpa a Čínské lidové republiky Si Ťin-pchinga na summitu 20 největších ekonomik světa G20 v japonské Ósace.

Index S&P 500 měl svůj nejsilnější červen od roku 1955, v případě indexu Dow Jones Industrial Average dokonce od roku 1938, kdy mizela Velká deprese.

Trump řekl, že doufá, že jeho setkání s čínským prezidentem bude produktivní. Upozornil ale, že nedal žádný slib úlevy eskalujících obchodních cel.

Akcie Applu v pátek odepsaly 0,9 % po zprávě, že šéf designu Jony Ive firmu opouští. Vedle toho deník Wall Street Journal napsal, že firma přesunuje produkci Mac Pro z Číny do USA.

V pátek akciový index širšího trhu S&P 500 vzrostl 0,6 % na 2 942 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,3 % na 26 600 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite vzrostl 0,5 % na 8 006 bodů.

Své majitele v pátek na burzách USA změnilo 10,26 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo 7,11 mld. akcií.

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou obchodovalo 11,44 mld. akcií. Nadprůměrná obchodní aktivita, volatilita a pády akciového trhu USA se přenesla i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web