Akcie

Akciový trh USA: Wall Street vzrostl vzdor tlakům Blízkého východu, akcie technologických firem posílily

Úterý 7. leden 2020 21:05

Akcie Spojených států amerických v pondělí končily se ziskem. Investoři odložili obavy zvýšených tlaků Blízkého východu. K tomu posílily akcie internetových společností, např. firmy Alphabet.

Hlavní akciový index USA vedlo k růstu posilování akcií hlavních firem internetového sektoru. Akcie Alphabetu v pondělí zpevnily 2,7 %, poté, co společnost Pivotal Research zvýšila hodnocení akcie této firmy na “koupit.”

V pondělí akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) vzrostl 0,4 % na 3 246 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,2 % na 28 703 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) připsal 0,6 % na 9 071 bodů. 

Své majitele v pondělí na burzách USA změnilo nadprůměrných zhruba 7,77 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo méně, 6,93 mld. akcií. 

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou a růstem volatility obchodovalo 11,44 mld. akcií. Pády akciového trhu USA, nadprůměrná obchodní aktivita a volatilita se přenesly i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly a vrátily k normálu. Letní vyostření obchodních válek USA a Číny ale opět akceleruje pády akciové burzy a tím i volatilitu s obchodními objemy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web