Akcie

Amundi čeká pokračování růstového akciového trhu USA

Středa 29. srpen 2018 20:03

Amundi, největší správce aktiv v Evropě předvídá, že růst akciového trhu USA bude pokračovat i v letošním druhém pololetí. Společnost ale čeká, že evropské trhy mohou v příštích dvou letech vykazovat silnější výkonnost.

Hlavní akciový index USA S&P 500 S&P 500 v posledních dnech přepisuje rekordy. Navíc registruje i rekordní 9 a půl letý růstový trend. To může zvyšovat obavy razantní korekce. Zástupce invetičního ředitele Amundi Vincent Mortier ale míní, že vysoké ceny akcií mají základ dílem v silných firemních výsledcích.

Podle Mortiera Amundi čeká, že prodloužený býčí akciový trh USA bude pravděpodobně pokračovat. Zájem investorů o akcie má totiž přetrvávat s nízkou tržní volatilitou a silnými firemními výsledky.

Výkonnost akciového trhu USA má v příštích letech zpomalit

Mortier čeká pokles růstu ekonomiky USA v letech 2019 a 2020 s poklesem výkonnosti Wall Streetu. Růst evropských trhů má zůstat solidní.

Amundi spravuje 1,47 bil. EUR aktiv. Podle svých webových stránek firma má momentálně investováno 17 % svých aktiv do akcií a 45 % do dluhopisů.

Analytici Amundi předpokládají že růst ekonomiky USA v příštích dvou letech zpomalí a že v roce 2020 dosáhne 2 %. Na poklesu růstu hospodářství se dle Mortiera mají promítnout kombinace obchodních bariér, vyšší inflace, úrokových sazeb, nižšího růstu produktivity práce a slabších ziskových marží. “Ekonomický cyklus USA byl prodloužen daňovou reformou prezidenta USA Donalda Trumpa. Nyní již ale vykazuje známky únavy,” míní Mortier. Trump v prosinci prosadil uzákonění opatření snižující korporátní daňovou sazbu z 35 % na 21 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web