Akcie

Apple brzdil hlavní indexy

Úterý 11. září 2018 15:10

Hlavní akciové indexy USA se po čtyřdenních poklesech odrazily do růstu. Pokles akcií Applu o 1,3 % nicméně zisky omezil. Alibaba se dostala do ztráty poté, co Jack Ma oznámil ambici odejít z vedení společnosti.

Prezident USA Donald Trump v pátek řekl, že je připraven uložit další cla na prakticky veškeré importy Číny do USA. Týká se to cel na zboží za 267 mld. USD nad rámec plánovaných cel na dovoz činských produktů do USA za 200 mld. USD. Čína kontrovala, že odpoví v případě, že USA přijmou jakékoliv nové opatření posilující protekcionismus USA mezinárodního obchodu. Apple minulý týden uvedl, že by byla zasažena široká paleta jeho zboží, i když nezmínil iPhone.

Tesla prudce posílila s optimistickým výhledem brokera

Investoři tento týden čekají na zveřejnění srpnových dat USA: cenové ukazatele, index PPI (12.9.) a index CPI (13.9.) a maloobchodní tržby (14.9.). Data by měla potvrdit spíše stabilizaci inflace na mírně zvýšených úrovních. Spotřeba domácností má pokračovat v robustním růstu. Data by měla být pro akcie příznivá.

Akcie Tesly prudce posílily 8,5 %. Broker Baird and Bernstein totiž oznámil, že producent elektrických automobilů je na cestě k dosažení zisku a kladnému cash-flow ve druhém pololetí tohoto roku.

Akcie Alibaby v pondělí přišly o 3,7 % ceny. Firma oznámila, že Jack Ma za rok odstoupí z funkce ředitele. Otěže maloobchodního čínského giganta by měl převzít jeho důvěryhodný dosavadní zástupce Daniel Zhang.

Akcie Nike v pondělí rostly 2,2 %. Tržby tohoto producenta obuvi a oděvů během zářijového svátku práce (3.9.) totiž rostly. Rozptýlily se tak obavy z poklesu poptávky po produkci firmy. Společnost předtím zařadila do své marketingové kampaně Colina Kaepernicka. Ten svými protesty popudil i prezidenta Trumpa, který strategii značky kritizoval.

Akcie United Rentals posílily 5,0 %. Firma řekla, že kupuje společnost pronajímající vybavení BlueLine Rental.

Republikáni připravují další daňové škrty

Republikánští reprezentanti ve Sněmovně reprezentantů plánují tento týden zveřejnit daňové škrty. Cílem je posílení daňové reformy Trumpa z minulého roku. Ta razantně snížila daně firmám USA. Posílila ekonomický růst a výsledky aktivity firem ovšem za cenu růstu deficitu federálního rozpočtu.

Hlavní akciový index Dow Jones Industrial Average oslabil. Akcie pojišťovny Travelers klesla 1,9 %. Hurikán Florence má být během čtvrtka extrémně nebezpečný významný hurikán. Národní hurikánovém centrum zařadilo hurikán do kategorie bouří 4. Varovalo též před živlem směřujícím na východní pobřeží USA. Dow Jones Industrial Average oslabily i akcie UnitedHealth poklesem 3,2 %. Důvodem bylo oslabení hodnocení tohoto titulu od banky Citigroup.

Obchodníci akciových burz USA stále zůstávají optimističtí v očekávání ekonomických dat USA a předpovědí firemních výseldků a zisků.

V pondělí indexy S&P 500 přidal 0,2 % na 2 877 bodů, index Dow Jones Industrial Average oslabil 0,2 % na 25 857 bodů a index Nasdaq Composite posílil 0,3 % na 7 924 bodů. Na akciových burzách USA se v pondělí zobchodovalo kolem 5,6 mld. akcií. Podle dat Thomson Reuters je za posledních 20 obchodních dnů denní průměr 6,1 miliardy zobchodovaných akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web