Akcie

Čína čelí obchodním válkám snížením daní

Čtvrtek 30. srpen 2018 20:47

Vláda Číny ve čtvrtek oznámila nová opatření snižující náklady firem. Čína se tak snaží podpořit růst ekonomiky. Tomu hrozí pokles z eskalujících obchodních válek přinášejících nejistoty obav rizik s USA. Ty ohrožují čínské exportéry.

Státní rada oznámila snížení daní. Jedná se o další z řady opatření Číny na podporu ekonomiky. Čína mimo jiné rovněž urychluje výdaje do infrastruktury a nabízí pomoc menším firmám.

Čína se obává obchodních válek

Růstu HDP Číny totiž hrozí oslabení kvůli obchodním válkám s USA. Na export čínská otevřená a značně na export orientovaná a tím i na světové ekonomice a hlavně na hospodářství USA závislá ekonomika značně spoléhá. Obchodní války od začátku roku stlačily hlavně růst ekonomiky Francie, eurozóny a Německa. Čínskému růstu hospodářství ale stále rizika zpomalení hrozí. Naopak na domácí ekonomiku orientované hospodářství USA větší potíže dosud nevykazuje.

Vláda rovněž oznámila zvýšit míru exportních daňových slev pro některé produkty. Částka bankovních půjček malým firmám, z kterých nebudou muset platit daně z úrokových příjmů. Zahraniční investoři rovněž nebudou muset firemí daň ani daň z přidané hodnoty z úrokových příjmů vydělaných na čínském dluhopisovém trhu tři roky.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web