Akcie

Dow Jones Industrial Average a S&P 500 v mírném zisku po zprávách jednání mezinárodního obchodu

Čtvrtek 13. září 2018 15:20

Hlavní akciové indexy USA Dow Jones Industrial Average a S&P 500 ve středu končily mírně výše po zprávách nového kola jednání mezinárodního obchodu USA - Čína. Index Nasdaq Composite ale oslabil s poklesem akcií firmy Apple.

Firma předtím zveřejnila své nové produkty včetně větších iPhonů. Jinak ovšem Apple svoji nabídku oživil jen mírně.

Administrativa prezidenta USA Donalda Trumpa oslovila Čínu s návrhem nového kola rozhovorů mezinárodního obchodu. USA se dle dvou zdrojů obeznámených se záležitostí připravují aktivovat trestná cla na import čínského zboží do USA za 200 mld. USD. Akcie Boeingu, hlavního reprezentanta průmyslu, odvětví citlivého na podmínkách mezinárodního obchodu, symbol obchodních válek a další akcie firem citlivých na událostech mezinárodního obchodu ve středu vykazovaly zisky.

Akcie Applu oslabily 1,2 %. Firma trhu představila rovněž hodinky orientované se základy designu současných modelů. Model sleduje např. umí sledovat elektrickou aktivitu srdce a vytočit tísňovou linku. Představení hodinek Applu srazilo akcie producenta fitness výrobků společnosti Fitbit 6,9 % a akcie Garminu připravilo o předchozí zisky. Akcie Garminu později přešly do stagnace.

6 hlavních společností internetových služeb včetně Applu bude informovat o jejich praktikách soukromí spotřebitelských dat komisi Senátu USA 26. září. To rozšiřuje spektrum možností jejich a sektorové přísnější regulace.

Další těžký den polovodičů, banky větří jejich nadměrnou nabídku

Index PHLX Semiconductor Sector burzy Philadelphia (SOX) se snížil 1,2 %. Investiční banka Goldman Sachs se totiž přidala k jiným finančním institucím s varováním nižších cen paměťových čipů kvůli přebytku nabídky čipů DRAM a NAND. Akcie firem se značným čipovým produkčním portfoliem, Micron Technology a Applied Materials zprávu reflektovaly poklesem 4,3 % resp. 2,0 %.

Méně než vlažná a zívavá reakce trhu na produktovou přehlídku Applu ve spojení s nejistotami obav rizik nebezpečí obchodních válek a cel, regulacemi sociálních médií a nejistotami tržních podmínek, cen a marží sektoru produkce čipů ještě ztížila den technologickým titulům. Technologické akcie oslabovaly v reversu zisků z úterý. Z šesti firem, které v Senátu budou prezentovat detaily svého konání ve středu akcie Twitteru klesly 3,7 % a akcie Alphabetu přišly o 1,5 %. Facebook tentokrát slyšení v Kongresu mine, to jej ale neuchránilo od oslabení jeho akcií 2,4 %.

Ve středu index S&P 500 stagnoval na 2 889 bodech, index Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,1 % na 25 999 bodů a index Nasdaq Composite oslabil 0,2 % na 7 954 bodů. Ve středu se na burzách USA zobchodovalo 7,1 miliard akcií. Podle dat Thomson Reuters v denním průměru za posledních 20 obchodních dnů majitele změnilo 6,2 miliardy akcií.

K slábnoucím odvětvím středečního burzovního obchodování patřily i finance.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web