Akcie

Facebook a Nike v úterý stáhly Wall Street níže

Středa 5. září 2018 14:16

Akcie USA v úterý oslabily s poklesem akcií Nike a Facebooku. Ten se nepříznivě projevil v hlavních amerických indexech. Akciím rovněž neprospěly trvající nejistoty obav rizik z mezinárodního obchodu. Amazon šel proti proudu.

Akcie Facebooku klesly o 2,6 % poté, co broker Moffett Nathanson snížil hodnocení akcie této společnosti. Varoval před oslabením růstu tržeb jiných technologických firem včetně Alphabetu, Microsoftu a Twitteru. Index technologií Indexu S&P 500 v úterý klesl o 0,3 %.

Nike volí kontroverzní marketing

Akcie Nike klesly o 3,2 %. Trh výrobce obuvi potrestal za to, že si vybrala kontroverzního hráče amerického fotbalu Colina Kaepernicka do své nové reklamní kampaně. Ten jako první hráč profesionální ligy amerického fotbalu NFL při státní hymně poklekl na protest proti rasismu.

Obavy mezinárodního obchodu zahrnující rozhovory USA a Kanady s cílem předělat Severoamerickou dohodou volného obchodu (NAFTA) se podle investorů rovněž promítly do poklesu. Trh zřejmě očekával, že po dosažení dohody třetího signatáře Mexika se Kanada ke kompromisu již připojí. Jednání má napsat další díl ve středu. Obě země ukončily jsou zatím bez dohody.

Konzultace návrhu USA nových dovozních cel na čínské zboží dovážené do USA mají dle termínu skončit ve čtvrtek. Poté již teoreticky prezident USA Donald Trump tento návrh protekcionistické obchodní politiky uložit dovozní cla na dalších 200 mld. USD importu čínského zboží do USA může přenést do praxe. Není však jasné vůbec jestli exekuce plánu vůbec nestane případně kdy.

Amazon.com rovněž s tržní kapitalizací bilion USD

Amazon.com se nepříznivému sentimentu vzepřel. Další růst cen akcií firmy krátce navýšil tržní kapitalizaci společnosti na bilion dolarů. Tím se Amazon.com připojil k Applu, kterému se stejný kousek historického milníku podařil v minulých týdnech. Akcie Amazon.com totiž v úterý rostla jednu chvíli o 1,9 % na rekord 2 050,50 USD. Konečný úterní procentuální zisk titulu zněl 1,3 % s kotací ceny akcie 2 039,51 USD.

V úterý hlavní akciové indexy S&P 500 a Nasdaq Composite přišly o 0,2 % na 2 897 bodů resp na 8 091 bodů a hlavní akciový index Dow Jones Industrial Average oslabil 0,1 % na 25 952 bodů.

Akcie Verizon Commmunication klesly 2,2 % poté, co Barlays snížila hodnocení akcie firmy provozující bezdrátové sítě.

Akcie Western Figital oslabily 4,7 % a akcie Seagate Technology klesly 7,7 %. Důvodem bylo, že Evercore ISI snížil hodnocení akcií firem producentů. hard disků.

Akcie JD.com padly 6,0 %. Ředitel této čínské maloobchodní firmy byl totiž zatčen v USA kvůli podezření zločinného sexuálního chování. Později byl propuštěn.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web