Akcie

Firemní výsledková sezóna USA: Bank of America v 1Q hlásí zisk nad očekáváním

Pondělí 16. duben 2018 18:13

Bank of America hlásí růst zisku v 1Q 34 % nad odhadem trhu, když těžila z vyšších úrokových sazeb a růstu úvěrů a depozit. Zisk ale také rostl s podporou snahy redukovat náklady stejně jako pomohly nižší daňové odvody po rozsáhlé reformě daní.

Ředitel banky Brian Moynihan ohlásil rekordní kvartální zisk v souvislosti v souvsilsoti s růstem globální ekonomiky a solidní aktivitou spotřebitelů USA.

Upravený zisk na akcii dosáhl 0,62 USD, trh dle Thomson Reuters čekal 0,59 USD. Celové tržby rostly 4 % na 23,28 mld. USD. Čistý úrokový výnos vzrostl 5 %.

Tržby rostly ve třech ze čtyř hlavních segmentů aktivit. V tom největším, spotřebitelském bankovnictví tržby rostly 9 % pomohly bance účtovat více za úvěry zatímco se jí dařilo držet depozitní úrokové sazby nízko. Jediným sektorem poklesu tržeb bylo globální bankovnictví s nepříznivým dopadem nižšími poplatky investičního bankovnictví.

Tržby z obchodování rostly pouze 1 %. Upravené tržby z obchodování s akciemi rostly 38 % zatímco tržby z obchodování dluhopisů klesly 13 %. Podle Finančního ředitele banky Paula Donofria za tím stojí pokles emisí dluhopisů korporací, což může ovlivnit obchodování s dluhopisy na sekundárních trzích. Podobné proporce tržeb obchodování hlásily i rivalové banky, JPMorgan Chase a Citigroup.

Podle analytiků Jefferies data banky vypadá nejlépe ve srovnání s bankovními konkurenty, kteří již svá data ohlásili.

Akcie Bank of America, druhé největší banky USA co se týče velikosti aktiv v premarket rostly 1 %. V posledním roce její akcie podražily 3 %, v pátek ztratily 3 % v souvislosti s nepřesvědčivými výsledky bank USA.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web