Akcie

Firemní výsledková sezóna USA: General Mills hlásí zisk nad odhadem a růst ziskové marže (4Q)

Čtvrtek 28. červen 2018 17:23

Producent cereálií mimo jiné Cheerios General Mills reportoval v 4Q příznivá data zisku a ziskové marže.

Společnost ale také oznámila, že zruší 625 pracovních míst do konce příštího roku ve snaze snížit náklady v prostředí klesajících tržeb z prodejů svého jogurtu Yoplait a růstu nákladů komodit a přepravy.

Firma za čtvrté čtvrtletí reportovala očištěný čistý zisk 0,79 USD/akcii, trh čekal jen 0,72 USD/akcii dle Thomson Reuters I/B/E/S. Čisté tržby vzrostly 2 % na 3,89 mld. USD v souladu s odhadem trhu. Hrubá marže vzrostla na 36,5 % z 34,7 % loňském čtvrtém kvartálu.

Pro příští rok společnost čeká, že celkové organické čisté tržby vzrostou v rozsahu 0 - 1 %. Se započítáním dopadu akvizice producenta svačinek pro domácí mazlíčky Blue Buffalo by čisté tržby měly meziročně růst 9 - 10 %.

General Mills má potíže vzkřísit aktivitu jogurtové divize, když konkurence v podobě např. Chobani či Danone představily nové příchutě a zdravější verze jogurtu. Ředitel firmy Jeffrey Harmering řekl, že čeká nové produkty včetně jogurtu s vysokým obsahem proteinu a s menším obsahem cukru posílí tržby v roce 2019.

Zatímco prodeje jogurtů General Mills pokračují v poklesu, firma spoléhá na to, že tržby podpoří aktivita divize cereálií a malého/rychlého snack občerstvení.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web