Akcie

Firemní výsledková sezóna USA: Lowe’s snížil výhled zisku 2019, vyšší náklady srazily zisk v 1Q

Středa 22. květen 2019 16:04

Lowe’s Companies snížil svoji celoroční předpověď zisku. Firma taky ohlásila zisk 1. čtvrtletí, která nenaplnil tržní očekávání. Silnější náklady a tlak držet krok s větším konkurentem svého sektoru podnikání Home Depotem snížily jeho ziskové marže.

Ředitel firmy pro dům, domácnost, stavbu a zahradu Marvin Ellison nenaplnění očekávání zdůvodnil kombinací vyšších nákladů, politikou širší produktové nabídky a zastaralou cenovou strategií. Ellison nastoupil do čela Lowe’s v červenci. Jeho cílem je dostihnutí rivala Home Depotu změnami dodavatelského řetězce a personálních změn firmy. Nové speciální týmy zboží mají zajistit, že poptávanější produkty jsou déle k dispozici.

Inovace pomohla Lowe’s poprvé za tři roky dosáhnout silnější kvartální tržby stejných prodejen než Home Depot ovšem za cenu oslabení firemních marží, které v prvním čtvrtletí klesly přibližně 3 %.

Zisk a jeho výhled Lowe's za očekáváním trhu

Tržby stejných prodeje Lowe’s v kvartálu vzrostly 3,5 %, Home Depot dosáhl jejich růst 2,5 %.

Lowe’s nyní čeká zisk tohoto roku 5,54 - 5,74 USD/akcii. Předchozí předpověď zisku byla vyšší, 6,00 - 6,10 USD/akcii. Na upravené bázi Lowe’s uvedl, že předpokládá zisk na akcii v pásmu 5,45 - 5,65 USD, analytici čekali lepší výhled a zisk na akcii 6,05 USD.

Bez určitých jednorázových položek společnost vydělala zisk 1,22 USD/akcii. Zisk zaostal za očekáváním ekonomů. Trh v průměru dle dat IBES Refinitivu čekal zisk na akcii 1,33 USD.

Akcie Lowe’s během středečního obchodování ztrácí 9,5 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web