Akcie

Firemní výsledková sezóna USA: Růst počtu klientů, zisku Netflix (1Q), výhled expanze klientů nad odhady

Úterý 17. duben 2018 11:19

Rozsáhlá nabídka programů Netflix pomohla nečekaně hodně registrovat počet nových zákazníků, 7,4 mil., v 1Q, trh čekal růst 6,5 milionů. Navíc firma ohlásila, že ve druhém čtvrtletí získá 6,2 mil. dalších klientů ve srovnání s odhadem trhu 5,2 mil.

V prvním čtvrtletí se celkový počet klientů zvýšil na 125 milionů. Počet klientů tedy roste i při vyšších cenách služeb, když výdaje na posílení nabídky mají přímý efekt na růst nových registrací. Data dokazují, že masivní výdaje firmy, která vysílá videa podpoří trvalejší globální růst firmy. Data silou připomínají minulý kvartál, firma roste.

Netflix v prvním kvartálu roku podle analytiků Cowen & Co posílil nabídku programů meziročně o 85 % na rekordních 483 hodin.Firma ohlásila rovněž plánované výdaje 8 mld. USD tento rok na globální TV show a filmy. S expanzí do přibližně 190 zemí světa investoři tolerují negativní volné cash flow za potenciál obrovského růstu v dalších letech. V kvartálním dopisu akcionářům firma oznamuje zvyšování dluhu kvůli financování jejího růstu původní nabídky s tím, že velikost dluhu firmy jsou zcela mírné v procentuálním vyjádření k hodnotě firmy. Tržní kapitalizace firmy činí 137,2 mld. USD, více než dvojnásobek své hodnoty před rokem. “Máme a budeme mít velké plány pro růst nabídky,” řekl ředitel firmy Reed Hastings na povýsledkovém webcastu.

Rovněž lepší než očekávaný výhled pro druhý kvartál uklidnil obavy z konkurence Apple a Amazon. Obě firmy totiž investují do prémiových programů, kromě toho i zahraniční konkurenti se více zaměřují na vysílání a tradiční média se snaží zaujmout digitální zákazníky. Např. Walt Disney ukončí nabídku nových filmů Netflixu od příštího roku a zahájí svoji vlastní vysílací službu pro rodiny.

Upravený zisk na akcii dosáhl 0,64 ve srovnání s odhadem 0,636 USD. Tržby v prvním čtvrtletí meziročně rostly 40 % na 3,7 mld. USD, nejrychleji ve firemní historii. Průměrná cena členství Netflix v prvním čtvrtletí rostla 14 %.

Důvěra investorů ve schopnost firmy zvyšovat počet klientů je patrný v ukazateli finanční analýzy P/E, která dle Thomson Reuters dosahuje 93 za poslední rok (pro srovnání P/E Amazon je 133 a Walt Disney 17).

Akcie Netflix rostly více než 7 % v pondělních poobchodních kotacích na 330,3 USD. Akcie v rámci Indexu S&P 500 tento posílila nejvíce ze všech akciových titulů, více než 60 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web