Akcie

Firemní výsledková sezóna USA: Zisk na akcii Citigroup nad očekáváním (1Q)

Pátek 13. duben 2018 17:34

Zisk na akcii dosáhl 1,68 USD nad odhadem trhu 1,61 USD. Celkové tržby rostly přibližně 3 % na 18,87 mld. USD při růstu provozních nákladů 2 % na 10,92 mld. USD. V premarket cena akcie rostla 1,3 %.

Tržby globálního spotřebitelského bankovnictví vzrostly 7 % díky růstu v Severní Americe, Mexiku a Asii. Tržby akciových trhů poskočily 38 % s podporou zvýšené volatility. Vzestup tržeb akciových trhů kompenzuje pokles 7 % větší segment obchodování s dluhopisy. V souhrnu tržby obchodování vzrostly 1 %.

Aktivnější tržby obchodování cennými papíry ohlásily i jiné americké banky. Bankovní jednička USA JPMorgan Chase hlásila růst tržeb obchodování akcií 26 %.

Větší tržní aktivitě napomohlo zvýšení volatility od února v souvislosti s korekcí předchozího silného růstu cen akcií, silných tržních valuací, nebezpečím silnějšího zvyšování úr. sazeb patrným i klesajícím trendem dluhopisového trhu a růstem jeho výnosů a obchodními válkami. Dluhopisový trh je v sestupném trendu již déle kvůli robustnímu růstu ekonomiky, vyčerpávání jejích zejména pracovních kapacit, což zavání posílením inflačních tlaků a z toho důvodu i zvyšováním úr. sazeb. Dluhopisy do doby korekce akciového trhu slábly i odlivem kapitálu právě do akcií. Zcela jinak to bylo v klidném loňském roce, trh se nacházel ve vakuu událostí po obavách z vývoje ek. růstu Číny, Brexitu a prezidentských volbách USA v roce 2016 a prezidentských volbách Francie na jaře 2017 a volatilita a s ní i obchodní aktivita, poplatky a výnosy zeslábly.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web