Akcie

HDP Francie, Itálie a eurozóny, Index CPI eurozóny (výhled událostí týdne eurozóny)

Pondělí 29. duben 2019 15:25

HDP Francie, Itálie a eurozóny 1Q 2019 (30.4.) a Index CPI eurozóny (4 2019, 3.5.) jsou hlavní události tohoto týdne eurozóny. Trh čeká mírný růst ekonomiky Francie a eurozóny a slabou ekonomickou recesi Itálie. Inflace eurozóny zůstává příliš nízko.

HDP Francie (1Q 2019, 30.4.): Trh čeká mezikvartální růst HDP Francie 0,3 %. Vůči předstihovým datům Indexů PMI zpracovatelského průmyslu, služeb a celkové aktivity, které signalizují mírnou recesi napřů. kvůli výkyvům ekonomické aktivity kvůli protestům “žlutých vest” data HDP ukazující mírný růst by byla ještě velmi dobrá. Právě proto ovšem hrozí, že výsledky budou slabší, než čeká trh

HDP Itálie (1Q 2019, 30.4.): Hospodářství se pohybuje pod ponorem ekonomicé stagnace. Itálie zaostávala ekonomickou výkonnosté za jinými zeměmi eurozóny i v časech nadprůměrného růstu HDP minulých let. A podvýkonnost by měla být patrná i teď. Eurozóna vykazuje nízký růst ekonomiky, Itálie pak ekonomickou recesi (by’t mírnou).

HDP eurozóny (1Q 2019, 30.4.): Růst HDP by měl dle trhu mírně zrychlit. Jenže předstihové ukazatele eurozóny spíše ukazují zpomalení růstu ekonomiky. Vůči předchozímu kvartálu výkonnost oslabila v hlavních centrech eurozóny, Německu, Francii i Itálie. Odkud tedy přijde trhem očekávané zrychlení růstu ekonomiky eurobloku?

Index CPI eurozóny (4 2019, 3.5.): Inflace eurozóny včetně její jádrové složky bez cen potravin a energií zůstává slabá, značně pod cílem ECB “mírně pod 2 %”.

Očekávaný dopad událostí na trhy: Slabá data HDP (Francie, Itálie a eurozóny) a inflace eurozóny jsou nepříznivá pro euro a akcie a dobrá pro dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web