Akcie

Index Fedu Philadelphia v dubnu klesl víc, než se čekalo, výhled dál slábne

Čtvrtek 18. duben 2019 18:33

Index ek. aktivity Fed Philadelphia v dubnu klesl na 8,5 z 13,7 v březnu. Trh čekal jeho menší pokles na 11,0. Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu tak v dubnu klesl na slabou z březnové solidní úrovně. Výhled ek. aktivity opět klesl.

USA: Index současné obecné ekonomické aktivity Fed Philadelphia (4 2019):

Skutečnost:  8,5
Očekávání: 11,0
Předchozí:   13,7

Hodnocení: Data jsou smíšená. Růst ekonomické aktivity oslabil a je slabší včetně výhledu. Data z průmyslu ale podle těchto informací posílila a jsou silnější.

Rozbor: Přestože čelní index oslabil, jiná data aktivity průmyslových firem v dubnu posílila. Růst nových zakázek a zaměstnanosti se z březnových slabších úrovní v dubnu vrátil do solidní rychlosti.

Výhled průmyslových firem regionu pro druhé pololetí tohoto roku nabídl podobný obrázek. Očekávání ekonomické aktivity opět oslabilo, na druhou stranu výhled průmyslových podniků svých zakázek, zaměstnanosti a investic ukazuje spíše solidní růst.

Dopad na trhy: Data jsou pro trhy smíšená. Po nich dolar k euru vzrostl 0,1 % na 1,124, hlavní index akciové burzy S&P 500 posiluje 0,1 % na 2 904 bodů a zlato oslabuje 0,2 % na 1 273 USD/trojskou unci.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web