Akcie

Index ISM průmyslu v březnu vzrostl víc, než se čekalo

Úterý 2. duben 2019 16:44

Index ISM průmyslu USA v březnu stoupl víc, než se čekalo. Posílil totiž na 55,3 z 54,2 v únoru, trh čekal jeho menší růst na 54,4. Růst aktivity průmyslu tak vzrostl víc, než se čekalo a zůstává solidní. Data ukazují, že pokles ek. růstu není silný.

USA - Index ISM zpracovatelského průmyslu (03 2019)

Skutečnost: 55,3
Očekávání:  54,4
Předchozí:   54,2

Hodnocení: Data stále naznačují, že oslabení růstu aktivity průmyslu a možná i celé ekonomiky USA může být méně výrazné, než se dosud zdálo. Růst aktivity průmyslu není velmi silný jako ještě v listopadu, je ale stále solidní. Důvodem poklesu růstu aktivity zpracovatelského průmyslu a ekonomiky jsou hlavně obchodní války, růst úr. sazeb a geopolitická rizika.

Rozbor: Posílení indexu ISM zpracovatelského průmyslu resp. růstu aktivity zpracovatelského průmyslu bylo silnější, než se čekalo, index i růst zůstávají solidní.Podobně i růsty produkce a nových zakázek v březnu vůči únoru vzrostly a zůstávají solidní.

Nízké růsty nevyřízených a nových exportních zakázek se v březnu ve srovnání s únorem klesly. Růst zaměstnanosti v březnu k únoru posílil ze slabé na solidní úroveň.

Růst dodavatelských termínů v březnu ve srovnání s únorem klesl, nicméně zůstává solidní. Zásoby zákazníků se v březnu porovnání s únorem zvýšily, zůstávají ale velmi nízké.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web