Akcie

Jak Apple přestojí další vlnu cel na dovoz čínského zboží?

Pondělí 10. září 2018 14:42

Hlavní akciové indexy USA v pátek oslabily. Donald Trump totiž posílil možnost dalších cel na dovoz čínského zboží do USA. Apple informoval, že tato cla se mohou dotknout některých jeho produktů.

Období diskuse pro cla skončila ve čtvrtek. V pátek ekonomický poradce Bílého domu Larry Kudlow řekl, že Trump k těmto clům nerozhodne, dokud komentáře veřejnosti nebudou vyhodnoceny. Akcie se většinu pátečního obchodování pohybovaly v červených číslech. V poslední obchodní půlhodině ale dále oslabily. Důvodem byly zprávy, že produkty Applu včetně Apple Watch a AirPods mohou být zatíženy cly. Akcie Applu, které většinu obchodní seance rostly, tak končily s denní ztrátou 0,8 %. Firma tyto detaily poskytla v odpovědi na navrhovaná cla na čínský import za 200 mld. USD.

Broadcom nadchl předpovědí tržeb, trh se bojí o Muska

V pátek index S&P 500 klesl o 0,2 % na 2 872 bodů a indexy Dow Jones Industrial Average a Nasdaq Composite přišly o 0,2 % a zavřely na 25 917 bodech resp. 7 903 bodech. V týdenním srovnání S&P 500 klesl o 1,0 %, Dow Jones Industrial Average oslabil 0,2 % a Nasdaq Composite ztratil 2,6 %. Týdenní procentuální pokles Nasdaq Composite je jeho nejsilnější oslabení od konce března. Týdenní procentuální pokles S&P 500 je jeho největší snížení od konce června.

Akcie 10 z 11 hlavních sektorů indexu S&P 500 v pátek oslabily. Zisk připsaly jen akcie odvětví zdravotní péče. Akcie producenta čipů Broadcomu rostly 7,7 % po silné předpovědi tržeb probíhajícího čtvrtletí. Akcie Tesly padly 6,3 % po zprávách, že dva vedoucí představitelé firmy firmu opouštějí. Investoři se navíc stále více obávají chování ředitele firmy Elona Muska. Ten v živém webovém vysílání kouřil marihuanu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web