Akcie

JPMorgan Chase růstem zisku překonala tržní odhady

Pátek 12. říjen 2018 20:59

Největší banka USA dle velikosti aktiv JPMorgan Chase hlásí kvartální zisk za třetí čtvrtletí. Ten překonává očekávání. Zisky z vyšších sazeb a růst úvěrů pomohly bance kompenzovat nízké tržby z obchodování dluhopisů.

Výsledky JPMorgan Chase, vůdci hlavní bankovní čtyřky do níž se počítají rovněž Bank of America, Citigroup a Wells Fargo, jsou považovány za barometr celé ekonomiky USA. Banka rovněž ve sledovaném kvartálu profitovala mimořádné výnosy daňové reformá které seškrtala korporátní daně. Silná ekonomika pak pomohla vytlačit úrokové sazby. To je obecně základ silnějších ziskových marží a zisků. Silné hospodářství rovněž udržuje pod kontrolou úroveň špatných úvěrů.

Banka roste nad očekávání až na divizi obchodování dluhopisů

Všechny čtyři hlavní divize banky vykázaly ve sledovaném období expanzi tržeb. Jejich největší růst si připsal segment spotřebitelského bankovnictví, a to kvůli solidnímu zájmu domácností o půjčky. Jediným slabším bodem výsledků je divize obchodování. Tržby tohoto sektoru klesly o 2,5 % v období eskalujících obchodních válek USA a Číny a v čase obav slábnoucího globálního ekonomického růstu. Tržby obchodování s dluhopisy klesly o 10 %, obchodování s akciemi posílilo o 17 %.

Celkové tržby banky vzrostly o 5,2 % na 27,82 mld. USD. Čistý zisk vzrostl 24,5 % na 8.38 mld. USD resp. na 2,34 USD na akcii. Trh dle I/B/E/S data dle Refinitiv čekal zisk na akcii 2,25 USD. Akcie JPMorgan Chase po oznámení výsledků přidávaly 1 %. Akcie této banky patří dlouhodobě k nejvýnosnějším investicím bankovního a finančního sektoru. Vzhledem k přetrvávající tendenci růstu úrokových sazeb tento trend ještě zdaleka nemusí být u konce.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web