Akcie

Makroekonomické události USA: Firemní barometr Chicaga v únoru vzrostl nečekaně silně na půlroční maximum

Pátek 28. únor 2020 20:32

Firemní barometr Chicaga v únoru vzrostl překvapivě silně na maximum od srpna 2019 49,0 z pětiletého minima 42,9 bodů v lednu, trh čekal jeho růst jen na 46,0 bodů. Silný pokles regionální ekonomické aktivity z ledna, nejsilnější za posledních 5 let, tak v únoru oslabil na minimum od srpna 2019, víc, než čekal trh.

USA: Firemní barometr Chicaga (2 2020, v bodech)

Skutečnost
: 49,0  (maximum od srpna 2019)
Očekávání
:  46,0
Předchozí
:   42,9 (minimum od prosince 2015)

Rozbor
: Silný pokles regionální ekonomické aktivity z ledna, nejsilnější za posledních 5 let, tak v únoru oslabil na minimum od srpna 2019, víc, než čekal trh. 

Průměrný Firemní barometr Chicaga posledních tří měsíců v únoru vzrostl na 46,7 bodů ve znamení trvající recese ekonomické aktivity.

V únoru se značně ze silného poklesu do mírného růstu (8-měsíční maximum) otočila produkce a na minimum (od srpna 2019) se dost snížil předtím silný pokles nových zakázek. Pokles nevyřízených zakázek drobně klesl, zůstal ale velmi silný, blízko svého 4-letého maxima. Značný pokles zaměstnanosti poněkud vzrostl na maximum od července 2019. Růst dodacích termínů značně vzrostl ze slabší na velmi silnou rychlost na maximum od listopadu 2018 s dílčími informacemi, že koronavirus již vedl k výpadkům dodavatelských vazeb

Hodnocení
: Silný pokles regionální ekonomické aktivity z ledna, nejsilnější za posledních 5 let, tak v únoru oslabil na minimum od srpna 2019, víc, než čekal trh. Data nicméně stále ukazují dílčí regionální slabost ekonomiky silně zastoupené automobilovým průmyslem.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web