Akcie

Makroekonomické události USA: Index ekonomické aktivity Fedu Philadelphia v prosinci nečekaně silně klesl

Středa 15. leden 2020 20:47

Index ek. aktivity Fed Philadelphia v prosinci silně klesl na 0,3 z 10,4 v listopadu. Trh čekal jeho mnohem menší pokles na 8,0. Lehce solidní růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu z listopadu tak v prosinci oslabil na minimum, značně víc, než se čekalo. Výhled ekonomické aktivity průmyslových firem regionu Philadelphia v prosinci vůči listopadu nepatrně oslabil. Prosincová data ukazují z pohledu celkových Spojených států amerických pokles ekonomického růstu na nižších hladinách, přičemž ekonomický výhled pro přelom pololetí 2020 zůstává solidní.

USA: Index současné obecné ekonomické aktivity Fed Philadelphia (12 2019):

Skutečnost
:     0,3
Očekávání
:      8,0
Předchozí
:     10,4

Rozbor
: Lehce solidní růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu z listopadu tak v prosinci oslabil na minimum, značně víc, než se čekalo. Jiná data aktivity průmyslových firem ale byla za listopad smíšená. Růst nových zakázek mírně vzrostl, ale zůstává slabý, zatímco růst zaměstnanosti přes meziměsíční pokles zůstává solidní. 

Výhled pro přelom roku: Index očekávané ekonomické aktivity v prosinci drobně klesl na 35,2 z 35,8 v listopadu. Výhled průmyslových firem regionu růst ekonomické aktivity pro první pololetí příštího roku se vůči listopadu o něco snížil, ale zůstal solidní. Podobné hodnocení meziměsíčního vývoje a úrovně platí i pro růst nových zakázek průmyslových firem. Naopak výhled pro růst zaměstnanosti a kapitálových/investičních výdaje průmyslových firem v prosinci vůči listopadu vzrostl, zůstává ale solidní.  

Hodnocení
: Růst ekonomické aktivity regionu Philadelphia meziměsíčně značně klesl z lehce solidní rychlosti téměř na minimum. Výhled solidního růstu ekonomické aktivity průmyslových firem regionu Philadelphia ke konci roku mírně klesl a zůstal solidní. 

Prosincová data potvrzují stabilizaci poněkud nižšího ekonomického růstu včetně solidního výhledu pro začátek příštího roku.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web