Akcie

Makroekonomické události USA: Index ekonomické aktivity Fedu Philadelphia v srpnu klesl mnohem méně, než se čekalo

Pátek 16. srpen 2019 20:03

Index ek. aktivity Fed Philadelphia v srpnu citelně klesl, po jeho prudkém červencovém růstu na 16,8 z 21,8 v červenci. Trh ale čekal jeho větší pokles na 9,5. Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu tak v srpnu po silném červencovém zesílení sice oslabil, ale značně méně, než čekal trh a zůstal solidní.

USA: Index současné obecné ekonomické aktivity Fed Philadelphia (8 2019):

Skutečnost
: 16,8
Očekávání
:    9,5
Předchozí
:   21,8

Rozbor
: Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu v srpnu po silném červencovém zesílení sice oslabil, ale značně méně, než čekal trh a zůstal solidní.

Jiná data aktivity průmyslových firem, nové zakázky a zaměstnanost byla v srpnu smíšená. Růst nových zakázek zesílil a zůstal solidní. naopak ještě v červenci solidní růst zaměstnanosti prudce oslabil na nízkou hladinu.

Výhled pro přelom roku: Index očekávané ekonomické aktivity v srpnu klesl na 32,6 z 38,0 v červenci. Výhled průmyslových firem regionu ekonomické aktivity pro konec roku značně klesl, zůstal ale solidní. Podobné hodnocení meziměsíčního vývoje a úrovně platí i pro nové zakázky a kapitálové/investiční výdaje. Výhled průmyslových podniků zaměstnanosti v srpnu vůči červenci nepatrně posílil a taktéž je solidní.

Hodnocení
: Růst ekonomické aktivity regionu Philadelphia přes meziměsíční oslabení zůstává solidní. Navíc pokles tempa růstu zdaleka nebyl takový, jak čekal trh. Výhled průmyslových firem regionů Philadelphia a New York ekonomické aktivity ke konci roku zůstává střídmý.

Agregátní data průmyslové a ekonomické aktivity, Index ISM zpracovatelského průmyslu v souladu s regionálními daty opakově vykazuje nízký růst aktivity zpracovatelského průmyslu. Hrubý domácí produkt zatím stále vykazuje solidní růst díky robustnímu růstu domácí poptávky reprezentované službami a maloobchodními tržbami.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web