Akcie

Makroekonomické události USA: Index Fedu Philadelphia v březnu taky nečekaně silně klesl

Středa 25. březen 2020 16:36

Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky Philadelphia v březnu klesl víc, než se čekalo na - 12,7 z - 36,7 v únoru, trh čekal jeho pokles jen na 10,0. Index očekávané ekonomické aktivity klesl méně silně. Zpráva potvrzuje zvrat solidního růstu ekonomické aktivity z února do jejího značnějšího poklesu. Data potvrzují  první výrazné stopy koronaviru v ekonomice.

USA: Index ekonomické aktivity Fedu Philadelphia (3 2020, body) 

Skutečnost
:  - 12,7
Očekávání
:     10,0
Předchozí
:       36,7

Rozbor
: Zpráva potvrzuje zvrat solidního růstu ekonomické aktivity z února do jejího značnějšího poklesu. Podobně dle průmyslových firem regionu do poklesu propadly i jejich nové zakázky, menší oslabení růstu postihl v únoru slabší růst jejich zaměstnanosti. 

Očekávání druhého pololetí roku: Index očekávání ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu klesl na 35,2 z únorových 42,4. Firmy tak nadále čekají solidní růst ekonomické aktivity, ale méně, než v únoru. Podobně vyšlo i očekávání průmyslových firem regionu jejich nových zakázek a investičních/kapitálových výdajů, naopak očekávání průmyslových firem regionu růstu jejich zaměstnanosti v březnu vůči únoru dokonce poněkud vzrostlo.

Hodnocení
: Data potvrzují  první výrazné stopy koronaviru v ekonomice. Zpráva potvrzuje zvrat solidního růstu ekonomické aktivity z února do jejího značnějšího poklesu. Výhled firem oslabil též, zůstává ale solidní.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web