Akcie

Makroekonomické události USA: Index Fedu Philadelphia v červenci vzrostl nečekaně silně

Pátek 19. červenec 2019 18:52

Index ek. aktivity Fed Philadelphia v červenci silně vzrostl na 21,8 z 0,3 v červnu. Trh čekal jeho menší růst na 5,0. Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu tak v červenci posílil značně víc, než se čekalo, z červnové nepatrné na solidní úroveň. V květnu ještě rostl solidně, ale v červnu silně padl.

USA: Index současné obecné ekonomické aktivity Fed Philadelphia (7 2019):

Skutečnost
: 21,8
Očekávání
:    5,0
Předchozí
:     0,3

Rozbor
: Růst ek. aktivity dle průmyslových firem regionu tak v červenci posílil značně víc, než se čekalo, z červnové nepatrné na solidní úroveň. V květnu ještě rostl solidně, ale v červnu silně padl.

Jiná data aktivity průmyslových firem, nové zakázky a zaměstnanost, rovněž v červenci vykázala vzestup svého růstu, ze slabé na solidní hladinu v případě nových zakázek. Růst zaměstnanosti zůstává solidní.

Index očekávané ekonomické aktivity v červenci vzrostl na 38,0 z 21,4 v červnu. Výhled průmyslových firem regionu ekonomické aktivity pro konec roku značně posílil na solidní úroveň stejně jako výhled růstu nových zakázek a kapitálových/investičních výdajů. Výhled průmyslových podniků zaměstnanosti v červenci vůči červnu klesl.

Hodnocení
: Data vykazují vůči červnu, kdy silně klesl v případě hodnocení současné situace prudké zlepšení a posílení růstu ekonomické aktivity. Podobný vývoj byť v mírnější podobě v červenci vykázal i příbuzný index ekonomické aktivity Fedu New Yorku.

Výhled průmyslových firem regionů Philadelphia a New York ekonomické aktivity ke konci roku zůstává střídmý.

Agregátní data průmyslové a ekonomické aktivity, Index ISM zpracovatelského průmyslu v souladu s regionálními daty opakově vykazuje nízký růst aktivity zpracovatelského průmyslu. Hrubý domácí produkt zatím stále vykazuje solidní růst díky robustnímu růstu domácí poptávky reprezentované službami a maloobchodními tržbami.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web