Akcie

Makroekonomické události USA: Index ISM průmyslu v dubnu propadl značně míň, než se čekalo, bez prodloužení dodacích termínů byl pád drtivější

Pondělí 4. květen 2020 21:00

Index ISM zpracovatelského průmyslu Spojených států amerických v dubnu klesl méně než se čekalo na 41,5 bodů z 49,1 bodů v březnu, trh čekal jeho pokles jen na 36,9 bodů. Nízký pokles aktivity odvětví se tak zvýšil na silnou úroveň, méně než se čekalo, trh čekal velmi silný pokles. Jenže menší pokles indexu ISM zpracovatelského průmyslu byl způsoben hlavně silným prodloužením růstu dodacích termínů kvůli pandemii nemoci Covid-19 z velmi silné na prudkou úroveň. Bez tohoto efektu by pokles aktivity zpracovatelského průmyslu byl v dubnu prudký.

USA - Index ISM zpracovatelského průmyslu (4 2020, body)

Skutečnost: 41,5
Očekávání
:  36,9
Předchozí
:   50,9

Nízký pokles aktivity odvětví se tak zvýšil na silnou úroveň, méně než se čekalo, trh čekal velmi silný pokles. Jenže menší pokles indexu ISM zpracovatelského průmyslu byl způsoben hlavně silným prodloužením růstu dodacích termínů kvůli pandemii nemoci Covid-19 z velmi silné na prudkou úroveň. Bez tohoto efektu by pokles aktivity zpracovatelského průmyslu byl v dubnu prudký.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web