Akcie

Makroekonomické události USA: Index ISM zpracovatelského průmyslu v červnu klesl víc, než se čekalo, růst sektoru přes snížení zůstal velmi silný

Pátek 2. červenec 2021 1:33

Index ISM zpracovatelského průmyslu Spojených států amerických v červnu poněkud klesl, víc, než se čekalo. Aktivita zpracovatelského průmyslu tak rostla o něco méně než v květnu, celkově stále roste velmi silně. Ve zpracovatelském průmyslu trvá obecně stav silného růstu poptávky, firmy mají ale potíže s doplňováním zásob, surovin výroby, pracovní síly. Zaměstnanodt v červnu přešla z mírného růstu v květnu do drobného poklesu. Roste tak nadále zpožďování vyřizování zakázek a objem nevyřízených zakázek, ceny vstupů až extrémně rostou. Index klesl na 60,6 bodů 61,2 bodů v květnu, trh čekal jeho snížení jen na 61,0 bodů. Data potvrzují expanzi sektoru zpracovatelského průmyslu, avšak současně i povážlivé napínání jeho kapacit. To může být důvodem limitů růstu sektoru.

USA - Index ISM zpracovatelského průmyslu (6 2021, body)

Skutečnost: 60,6
Očekávání
:  61,0
Předchozí
:   61,2

Index ISM zpracovatelského průmyslu Spojených států amerických v červnu poněkud klesl, víc, než se čekalo. Aktivita zpracovatelského průmyslu tak rostla o něco méně než v květnu, celkově stále roste velmi silně. Ve zpracovatelském průmyslu trvá obecně stav silného růstu poptávky, firmy mají ale potíže s doplňováním zásob, surovin výroby, pracovní síly. Zaměstnanodt v červnu přešla z mírného růstu v květnu do drobného poklesu. Roste tak nadále zpožďování vyřizování zakázek a objem nevyřízených zakázek, ceny vstupů až extrémně rostou. Data potvrzují expanzi sektoru zpracovatelského průmyslu, avšak současně i povážlivé napínání jeho kapacit. To může být důvodem limitů růstu sektoru.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web