Akcie

Makroekonomické události USA: Prezident USA Trump opět pohrozil Číně zvýšení obchodních cel, strašák obchodních válek a C19 sráží trhy

Pondělí 4. květen 2020 21:03

Prezident Spojených států amerických Donald Trump po čase oprášil hlavní páky obchodních válek s Čínskou lidovou republikou. Řekl, že USA připravují proti Číně odvetná opatření jako trest za pandemii koronaviru. Trump obvinil Čínu z dezinformací z doby, kdy se virus Covid-19 objevil v čínském městě Wu-chanu a pak se rychle rozšířil do celého světa.

Pandemie ochromila světovou ekonomiku a přivodila jí nejsilnější pokles v novodobé historii. Předtím se teprve svět vzpamatovával z obchodních válek, které růst světové ekonomiky zbrzdily. 

USA naznačují, že Čína úmyslně či nedopatřením pandemii koronaviru nezvládla. Politický útok za vir nicméně zřejmě souvisí s blížícími se prezidentskými volbami USA. Zaměření obávaného tandemu pandemie koronaviru a obchodních válek poslalo ceny akcií po celém světě do několikadenního poklesu. 

Pokud skutečně dojde k politickému a ekonomickému střetu USA a Číny, bude to znamenat další těžkou ránu světové ekonomice a akciovým trhům.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web