Akcie

Makroekonomické události USA: Prodeje starších/existujících domů v lednu klesly méně, než se čekalo

Středa 18. březen 2020 17:07

Prodeje starších/existujích domů Spojených států amerických v lednu v anualizovaním vyjádření klesly na 5 460 000 z 5 530 000, trh čekal jejich pokles na 5 440 000. Meziměsíční pokles - 1,3 % tak byl nižší poklesu očekáváného - 1,8 %. Trend solidního růstu trhu domů USA pokračoval i začátkem tohoto roku, krátce před úderem koronaviru.

USA: Prodeje starších/existujících domů (1 2020, anualizovaně)

Skutečnost
:  5 460 000
Očekávání
:   5 440 000
Předchozí
:    5 530 000

USA: Prodeje starších/existujících domů
 (1 2020, anualizovaně, meziměsíční změna)

Skutečnost
:  - 1,6 %
Očekávání
:  -  1,8 %
Předchozí
:       5,3 %

Rozbor
: Meziroční růst prodejů starších/existujících domů dosáhl 9,6 %. Ceny nemovitostí pokračovaly i začátkem tohoto roku v silném růstu, podle hlavního ekonoma Národní asociace obchodníků nemovitostí Lawrence Yuna je to důsledkem spíše nižší nabídky bytů než jejich větší dostupností poklesu (hypotečních) úrokových sazeb před několika kvartály. 

Hodnocení
:  Trend solidního růstu trhu domů USA pokračoval i začátkem tohoto roku, krátce před úderem koronaviru. Vedle dlouhodobě robustních fundamentů v podobě robustního trhu práce a spotřebitelského sentimentu živících sílu trhu domů se v posledních kvartálech do posílení růstu trhu domů, zejména v podobě obnovení růstu nové výstavby, tedy zahájení a povolení staveb domů a prodejů existujících/starších domů příznivě promítlo snížení (hypotečních) úrokových sazeb. Prodeje nových domů rostou robustně trvale.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web