Akcie

Makroekonomické události USA: Zápis Fedu ze zasedání monetární politiky 10.-11.12. nepřekvapil

Pátek 10. leden 2020 20:20

Zápis Federálního rezervního systému Spojených států amerických ze zasedání monetární politiky 10.-11.12. příliš nepřekvapil. Centrální banka opět dala najevo znepokojení a obavy z možného poklesu inflace pod svůj 2 % cíl. Vánoční maloobchodní sezóna ale podle kontaktů Fedu byla dobrá. Komentáře Fedu potvrzují jeho odhodlání neměnit cíl své hlavní úrokové sazby v tomto roce, vzhledem k nejistotám světové ekonomiky a nízké inflace ale k tomu centrální banka nemá daleko.

Zápis ze zasedáni Federálního rezervního systému monetární politiky včetně úrokových sazeb 10.-11.12. (na zasedání dle očekávání Fed cíl své hlavní úrokové sazby Federal Funds Rate nezměnil a naznačil, že jej letos měnit nebude, rovněž pak mírně optimističtěji hodnotil ekonomiku). 

Rozbor, důležité komentáře


Inflace
: Bankéři obecně vyjádřili obavy z pokračujícícho poklesu inflace pod cíl Fedu 2 %. Různí bankéři byli znepokojeni, se signálů indikátorů, že úroveň dlouhodobých inflačních očekávání je příliš nízká. 

Maloobchodní tržby
: Mnoho bankéřů uvádělo, že firemní kontakty odvětví spotřebitelského zboží reportovaly silnou poptávku nebo že kontakty byly optimistické vůči maloobchodní vánoční sezóně. 

Hodnocení, dopad na výhled monetární politiky
:  Komentáře Fedu potvbrzují jeho odhodlání neměnit cíl své hlavní úrokové sazby v tomto roce, vzhledem k nejistotám světové ekonomiky a nízké inflace ale k tomu centrální banka nemá daleko.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web