Akcie

Makroekonomické zprávy eurozóna: Draghi říká, že Střední Evropa je zranitelná vůči obchodním válkám

Středa 12. červen 2019 17:18

Prezident Evropské centrální banky Mario Draghi řekl, že ekonomiky Střední Evropy by mohly být zranitelnější vůči globálním obchodním válkám kvůli jejich závislosti na zahraničním obchodu a jejich expozici na určitá odvětví jako automobilový průmysl.

Prezident Evropské centrální banky Mario Draghi řekl, že ekonomiky Střední Evropy by mohly být zranitelnější vůči globálním obchodním válkám vzhledem k jejich závislosti na zahraničním obchodu a jejich expozici na specifická odvětví jako automobilový průmysl.

Model Evropských ekonomik střední a východní Evropy se stal podle Draghiho zvlášť zranitelný vůči šokům mezinárodního obchodu a finančních podmínek.

Hlavní dlouhodobou výzvou podle něj je větší orientace na vyváženější růst a finanční modelů spoléhající více na domácí inovace a silnější investice, než tomu bylo dosud.

Draghi dále ve vystoupení zmínil větší míru konvergence životní úrovně obyvatelstva měřené dle HDP/obyvatele v posledních 20 letech, zvláště zemí které vstoupily do Evropské unie a ještě více zemí, které vstoupily do eurozóny.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web