Akcie

Makroekonomické zprávy USA: Index Fedu New Yorku v červnu rekordně propadl

Úterý 18. červen 2019 17:37

Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky New Yorku dle průmyslových firem v červnu nečekaně propadl na své 2 a půl leté minimum - 8,6 z 17,8 v květnu, trh čekal jeho oslabení jen na 11,0.

Solidní růst ekonomické aktivity z května tak dle regionálních průmyslníků v červnu přešel do menšího poklesu. Trh čekal jen značně menší pokles tohoto indexu a tím i jen decentní zpomalení růstu ekonomické aktivity.

USA: Index současných obecných ekonomických podmínek Fed New York (6 2019)

Skutečnost: - 8,6
Očekávání:  11,0
Předchozí:   17,8

Rozbor: Podle průmyslových firem regionu New Yorku solidní růst ekonomické aktivity z května tak dle regionálních průmyslníků v červnu přešel do menšího poklesu. Trh čekal jen značně menší pokles tohoto indexu a tím i jen decentní zpomalení růstu ekonomické aktivity.

V průmyslových firmách v červnu podobně silně oslabily i nové zakázky a o něco méně i zaměstnanost.

V průmyslových firmách index resp. růst očekáváné ekonomické aktivity v červnu klesl na 25,7 z 30,6 v květnu. V červnu se rovněž vůči květnu citelně oslabilo očekávání růstu investičních/kapitálových a technologických výdajů.

Hodnocení: Tato nová červnová data ukazují prudkou změnu a nástup slabosti ekonomické aktivity. Regionální data ekonomické resp. průmyslové aktivity v posledních měsících vykazují smíšená data a trendy. Agregátní data průmyslové aktivity jako je Index ISM zpracovatelského průmyslu vykazují již více měsíců jen slabý růst, růst hrubého domácího produktu zatím ale stále je solidní díky robustnímu růstu domácí poptávky.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web