Akcie

Maloobchodní tržby mají růst nadále solidně (týdenní výhled USA)

Pondělí 13. srpen 2018 20:16

Maloobchodní tržby porostou nadále solidně. Produktivita práce přechodně zrychlí svůj jinak trvale nízký růst. Růst mezd má zůstat v normálu. Růst regionální ek. aktivity v srpnu mírně klesl, zůstal ale solidní. Zahájení/Povolení stavebn domů zůstane

Maloobchodní tržby (07 2018, 15.8.): Maloobchodní tržby porostou nadále solidně. Ve druhém čtvrtletí zrychlení jejich růstu se postaralo o posílení růstu celé ekonomiky. 

Produktivita práce/Jednotkové pracovní náklady (2Q 2018, 15.8.): Růst jinak trvale slabě rostoucí produktivity práce má přechodně mírně zrychlit na pozadí posílení růstu HDP ve druhém čtvrtletí a stabilního solidního růstu trhu práce. Růst mezd má zůstat v normálu.

Index ek. aktivity Fed New Yorku (08 2018, 16.8.): Růst ek. aktivity má drobně klesnout a zůstat solidní. Výhledy pro začátek roku 2019 jsou nadále solidní.

Index ek. aktivity Fed Philadelphia (08 2018, 16.8.): Růst ek. aktivity má drobně klesnout a zůstat solidní. Výhledy pro začátek roku 2019 jsou nadále solidní.

Zahájení/Povolení staveb domů (07 2018, 16.8.): Poptávka a celkový trh domů jsou stále solidní. Drhne ale jeho nabídka z nejrůznějších důvodů. Proto dochází k převisu poptávky nad nabídkou trhu domů a růstu jeho ceny.

Dopad dat na trhy: Ekonomika nadále roste robustně a s decentním růstem mezd jde o zprávy dobré pro akcie a dolar, nepříznivé pro zlato a dluhopisy. Slabý růst produktivity práce, přes zrychlení v minulém čtvrtletí je nepříznivý pro akcie, dolar, dluhopisy a zlato.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web