Akcie

Mezinárodní obchod: Podle ministra financí Francie Francie čeká, že EU obdrží plnou výjimku z cel USA

Úterý 20. březen 2018 17:50

Rozbor: Francie podle francouzského ministra financí Bruno Le Maira čeká, že EU obdrží plnou výjimkoju nových cel USA na hliník a ocel, které mají začít platit 23.3. První výraznější signál osovobození Evropy od cel je dobrou zprávou pro akcie.

Rozbor: Francie podle francouzského ministra financí Bruno Le Maira čeká, že EU obdrží plnou výjimkoju nových cel USA na hliník a ocel, které mají začít platit 23.3. Le Maire to řekl v pondělí po setkání s ministrem financí USA Mnuchinem.

Le Maire řekl, že se snažil během bilaterálních jednání na summitu G20 přesvědčit svůj americký protějšek, že by EU měla být protekcionistického opatření ušetřena.“Myslím si, že bychom tento cíl měli dosáhnout. Je to těžké, ale nikoliv nedosažitelné,” uvedl Le Maire.

Evropská komise uvedla, že v případě, že EU výjimku nezíská, nasadí clo 25 % na okruh produktů USA, jejichž roční import do EU činní 2,8 mld. EUR.

Hodnocení: Komentář minsitra financí Francie je prvním výraznějším signálem, dovozní cla USA na průmyslové kovy se Evropy týkat nebudou. To by mohlo uvolnit napětí hlavně na německém akciovém trhu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web