Akcie

Micron Technology: Zisk a tržby v 2Q překonaly očekávání, akcie ale prudce ztrácí

Pátek 23. březen 2018 14:51

Micron Technology, producent čipů, reportoval více než trojnásobný růst kvartálního zisku díky robustnímu ocenění svých paměťových čipů využívaných ve smartphonech a serverech při jejich omezené nabídce. Tržby a zisk překonaly odhady.

Micron Technology, producent čipů, reportoval více než trojnásobný růst kvartálního zisku díky robustnímu ocenění svých paměťových čipů využívaných ve smartphonech a serverech při jejich omezené nabídce. Čistý zisk vzrostl na 3,31 mld. USD na akcii resp. 2,67 mld. USD na akcii v 2Q z 894 mil. USD resp. 0,77 USD na akcii v kvartále před rokem.

Čisté tržby vzrostly na 7,35 mld. USD z 4,65 mld. USD, 58 %, trh čekal 7,28 mld. USD. Očištěný zisk na akcii dosáhl 2,82 USD ve srovnání s odhadem trhu 2,74 USD.

Výhled firmy předpokládá ve třetím čtvrtletí tržby 7,2 - 7,6 mld. USD.

Micron Technology loni patřil k nejrychleji rostoucím akciovýám titulům, určité pochybnosti výkonnosti titulu a obecně akcií producentů čipů vnesla výzkumná zpráva Morgan Stanley na podzim loňského roku. Ta vedle snížení doporučení na Western Digital upozorňovala na to, že růstový cyklus čipů včetně jejich cen může být blízko vrcholu. Cena akcie nicméně přesto dokázala letos pokračovat v silném růstu, letos 32,8 % od začátku roku.

Dnes ale krátce po otevření burzy titul slábne 7,7 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web