Akcie

Microsoft tržbami a ziskem (3Q) překonal očekávání trhu s růstem aktivity cloudu

Čtvrtek 25. duben 2019 17:14

Microsoft tržbami a ziskem třetího čtvrtletí (zakončeného 31.3.) překonal očekávání trhu. Firmě pomohla výpočetní cloudová platforma Azure a taky pokračující posun klientů k softwaru Office.

Vedoucí představitelé firmy dále predikují růst své výpočetní cloudové aktivity.

Celkové tržby ve třetím vzrostly 14 % na 30,57 mld. USD, trh čekal jen 29,84 mld. USD dle IBES dat Refinitivu. Zisk firmy na akcii 1,14 USD překonal odhad trhu 1 USD dle IBES dat Refinitivu.

Microsoft vykazuje stabilní růstový potenciál

Růst segmentu Azure dosahuje v průměru, v porovnání s firmami srovnatelné velikosti, nedostižných 75 %.

Microsoft má silného konkurenta v některých produktech v Amazon.com. Firmě se podařilo předstihnout tržní kapitalizací Amazon.com, přestože nemá tak velké tržby, tím, že Microsoft se zaměřuje více na firemní zákazníky. Ti však představují stabilnější klientskou základnu. Rostoucí podíl prodejů softwaru Microsoftu představují obnovující poptávku a nákupy zákazníků. Ty jsou spolehlivější, než jednorázové nákupy.

Akcie během čtvrtečního obchodování rostly 4,4 % na 130,5 USD. Tržní kapitalizací tak Microsoft krátce poprvé vyšplhal na 1 bil. USD. opět předběhl Apple, jehož aktuální tržní kapitalizace momentálně dosahuje 980 mil. USD. Právě tyto firmy se ještě s Amazon.com perou o pozici jedničky nejhodnotnější firmy USA.

Tento rok akcie Microsoftu vzrostly 23 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web