Akcie

Netflix zklamal předpovědí, konkurence roste

Středa 17. duben 2019 19:34

Netflix nabídl slabou předpověď, která znepokojila investory s tím, jak se Walt Disney a další konkurenti připravují eskalovat války online vysílání videí Hollywoodu. Firma jinak kvartálními výsledky překonala cíle Wall Streetu.

Netflix predikuje, že ve druhém čtvrtletí přidá 5 mil. nových předplatitelů svých online vysílacích služeb. Výhled ale zaostává za očekáváním analytiků odvětví dotázaných FactSet 5,48 mil. Investoři mají obavy ze zpomalení růstu klientské báze firmy zvláště v současnosti rostoucí konkurenční hrozbou konkurence firem Walt Disney a Applu. Ty připravují konkurenční služby Netflixu se značnou marketingovou podporou.

V prvním čtvrtletí ovšem Netflix přidal rekordní množství platících klientů online vysílacích služeb. Na mezinárodních trzích firma v prvním kvartálu získala 7,86 klientů online vysílacích služeb ve srovnání s průměrným analytickým odhadem 7,14 mil. klientů dle dat IBES Refinitivu. Rovněž v USA v prvním čtvrtletí Netflix zvýšil počet těchto klientů o 1,74 mil. vůči průměrnému analytickému odhadu 1,57 mil. dle IBES dat Refinitivu.

Celkový počet platících klientů online vysílacích služeb dosáhl 148,86 mil.

Netflix překonal výhled tržeb i zisku

Za první čtvrtletí čistý zisk Netflixu na akcii 0,64 USD překonal tržní odhad 0,57 USD, jeho celkové tržby vzrostly na 4,52 mld. USD z 3,7 mld. USD, analytici v průměru čekali tržby 5,5 mld. USD.

Firma rovněž výsledky prvního čtvrtletí posílila zvýšení cen svých klíčových trhů Spojených států amerických, Mexika a Brazílie.

Netflix utrácí miliardy na přilákání nových klientů. Walt Disney a Apple ale pracují na zavedení online vysílací konkurence a Amazon.com vykazuje posílení počtu svých klientů.

Neflix v loňském roce utratil 7,5 mld. USD na televizní ukázky a filmy. Podle vedoucích představitelů firmy tato částka poroste. Agresivní výdaje vedly k ztrojnásobení firemního dluhu během dvou let na 10,36 mld. USD v roce 2018 z 3,36 mld. USD v roce 2016.

Akcie Netflixu nadcházející středeční obchodní seanci ztrácí 0,4 % na 357,9 USD.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web