Akcie

Nike: Tržby a zisk překonaly odhady, firma predikuje zlepšení v Severní Americe

Pátek 23. březen 2018 14:23

Nike ohlásila tržby a zisk nad očekáváním trhu. Nike naznačila konec poklesu tržeb v Severní Americe v souvislosti se svou strategií prodávat přímo zákazníkům a orientovat se na nové produkty. Akcie v poobchodní fázi posílila 3 %.

Nike naznačila konec poklesu tržeb v Severní Americe v souvislosti se svou strategií prodávat přímo zákazníkům a orientovat se na nové produkty.

Největší světový producent obuvi a oblečení oznámila, že očekávání stagnující tržby Severní Ameriky v 4Q a návrat k růstu v 1H fiskálního roku 2019. Podle ředitele firmy Marka Parkera firma vidí významný obrat trendu v Severní Americe. Tento region je pro firmu slabinou vzhledem ke konkurenci Adidasu a vzhledem k bankrotu maloobchodních prodejců sportovního zboží Sports Authority a Sports Chalet, který oslabil nabídkový řetězec. Tržby regionu klesaly tři kvartály v řadě včetně poklesu 6 % v posledním čtvrtletí.

Reakce Nike spočívá v orientaci na prodeje přímo zákazníkům a v partnerství s Amazon.com stejně jako v inovacích.

Mezinárodní aktivita firmy vykázala dobrou výkonnost, když všechny tři regiony ohlásily růst ve třetím čtvrtletí. Prodeje v Číně rostly 24,3 %.

Očištěný zisk na akci činil 0,68 USD, trh čekal 0,53 USD. Tržby vzrostly 6,5 % na 8,98 mld. USD nad odhadem trhu 8,85 mld. USD.

V poburzovním obchodování akcie Nike přidala 3 %, což kompenzovalo její pokles 3 % ve standardní burzovní seanci na 64,42 USD.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web