Akcie

Očekávané makroekonomické a finanční události týdne (5. - 11.7.) eurozóna: Indexy ZEW za červenec ukáží další zlepšování ekonomiky, Lagardeová potvrdí trvající ultraexpanzivní monetární politiku

Sobota 3. červenec 2021 1:23

Indexy ZEW ekonomického sentimentu (7 2021, 6.7.) a vystoupení prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové (5.7., 9.7.) jsou hlavní makroekonomické a finanční události týdne eurozóny. Sentiment ekonomické veřejnosti měřený indexy ZEW prokáže hlavně další posilování stále oslabené současné situace se stále příznivými očekáváními. Lagardeová potvrdí trvání ultraexpanzivní monetární politiky.

Indexy ZEW ekonomického sentimentu (7 2021, 6.7.): Sentiment ekonomické veřejnosti měřený indexy ZEW prokáže hlavně další posilování stále oslabené současné situace se stále příznivými očekáváními. Německo otevírá hospodářství trochu se zpožděním, oživení ekonomiky by se ale mělo vystupňovat ve druhém pololetí roku 2021.

Vystoupení prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové v panelové diskusi v Madridu 
(5.7.), v ceremoniálu v Madridu (5.7.) a v panelové diskusi vysoké úrovně digitalizace výroční konference Organizace pro hodpodářsku spolupráci a rozvoj OECD 2021 globálního fóra produktivity (11.7.):  Lagardeová potvrdí trvání ultraexpanzivní monetární politiky. Trhy ale čekají, že již letos ve druhém pololetí banka bude minimálně debatovat redukci části kvantitativního uvolňování ultraexpanzivní monetární politiky k řešení koronavirové pandemie. 

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Vzestup ekonomického sentimentu současné situace a silná očekávání jsou příznivé pro akcie a euro a nepříznivé pro dluhopisy, i když hodnocení současné situace je atále slabé. Trvající ultraexpanzivní monetární politika je příznivá pro akcie a dluhopisy a nepříznivá pro euro.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web