Akcie

Očekávané makroekonomické události týdne 26. - 30.7. eurozóny: Ifo v červenci měl opět vzrůst, HDP (2Q) Německa, Francie, Itálie a eurozóny zvýšil růst

Pátek 23. červenec 2021 21:36

Index Ifo podnikatelského sentimentu (7 2021, 26.7.) a hrubý domácí produkty Německa, Francie, Itálie a eurozóny (2Q 2021, 30.7.) jsou hlavní makroekonomické události týdne 26. - 30.7. eurozóny. Trh se domnívá, že firemní klima Německa se v červenci opět meziměsíčně zvýšilo, podobně i růst hlavních ekonomik eurozóny i celého eurobloku od druhého čtvrtletí vzrostl.

Index Ifo podnikatelského sentimentu (7 2021, 26.7.): Trh se domnívá, že firemní klima Německa se v červenci opět meziměsíčně zvýšilo. Firemní klima již překonává záznamy těsně před úderem koronaviru. Daří se hlavně zpracovatelskému průmyslu, který stíhá obchod (velko a maloobchod), oživují i služby, naopak slabost trvá ve stavebnictví. 

Hrubý domácí produkty Německa, Francie, Itálie a eurozóny
 (2Q 2021, 30.7.): Růst hlavních ekonomik eurozóny i celého eurobloku od druhého čtvrtletí vzrostl. S plošnou očkovací kampaní se ekonomikách dařilo setřást koronavirovou silnou zátěž, otevíraly a oživovaly. ECB v červenci oznámila po delší době i vzestup investiční aktivity firem, signál důvěry podniků v ekonomiku. 

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Robustní sentiment firem Německa a oživující evropské ekonomiky jsou příznivé pro akcie a euro a nepříznivé pro dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web