Akcie

Očekávané události týdne eurozóna: Draghi, červnové ZEW a PMI

Pondělí 17. červen 2019 16:01

Vystoupení prezidenta ECB Maria Draghiho v Sintře v Portugalsku (18.6.), Indexy ZEW očekávání a současné situace (6 2019, 18.6.) a Indexy PMI průmyslu, služeb a ek. aktivity Francie, Německa a eurozóny (6 2019, 21.6.) jsou události týdne eurozóny.

Vystoupení prezidenta Evropské centrální banky Maria Draghiho Fóru ECB centrálních bank 2019 "20 let evropské ekonomické a měnové unie v portugalské Sintře (18.6.): Důležité vystoupení Draghiho z hlediska místa konání, červnové fórum v Sintře bylo místem oznámení záasdníéch změn monetární politiky ECB. Na posledním červnovém zasedání monetární poliitiky banka svoje hlavní úrokové sazby nezměnila a prodloužila výhled jejich stagnace do konce prvního pololetí 2020.

Indexy ZEW sentimentu ekonomických očekávání a současné situace (6 2019, 18.6.): Trh čeká snížení obou indexů ZEW, půlroční očekávání i současné situace. Oba indexy se pohybují kolem nuly. To znamená neutrální hodnocení současné situace a trvání tohoto stavu do konce roku.

Index PMI zpracovatelského průmyslu, služeb a ekonomické aktivity Francie, Německa a eurozóny (6 2019, 21.6.): Trh čeká zlepšení posílení růstu aktivity služeb a ekonomiky Francie a eurozóny, měly by ale zůstat malé. V Německu by měl solidní růst aktivity a malý růst ekonomické aktivity mírně klesnout. Aktivita zpracovatelského průmyslu by se v čevrnu vůči květnu měla taky mírně zlepšit: mírný růst odvětví Francie by měl lehce posílit a výraznější recese sektoru Německa resp. malá recese tohoto segmentu ekonomiky eurozóny by měly o něco polevit.

Očekávaný dopad událostí na trhy: Komentáře Draghiho dlouhodobé stagnace úrokových sazeb eurozóny jsou příznivé pro akcie a dluhopisy, ale jsou nepříznivé pro euro. Slabost sentimentu očekávání a současné situace stejně jako aktivity průmyslu, služeb a celé ekonomiky jsou nepříznivé pro euro a akcie ajsou příznivé pro dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web