Akcie

Očekávané události týdne USA: Fed, Indexy Fedů NY a Philadelphia, trh domů

Pondělí 17. červen 2019 14:45

Indexy ekonomické aktivity Fedu New Yorku a Philadelphia, Zahájení/povolení staveb domů a Prodeje existujících (starších) domů a Rozhodnutí Fedu monetární politiky včetně své hlavní úr. sazby jsou hlavní makroekonomické a finanční události USA týdne.

Index ekonomické aktivity Fedu New Yorku (6 2019, 17.6., 14.30 SEČ): Index má klesnout, přesto by měl zlstat solidní, což platí i pro tempo růstu ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu.

Zahájení/povolení staveb domů (5 2019, 18.6.): Trh domů vykazuje poslední dobou smíšené signály. Zahájení/povolení staveb domů resp. Prodeje existujících (/starších) domů poslední kvartály stagnují resp. klesají, naopak prodeje nových domů stále robustně rostou.

Rozhodnutí Federálního rezervního systému monetární politiky včetně cíle své hlavní úrokové sazby Federal Funds Rate (18.-19.6.): Trh čeká, že Fed cíl Federal Funds Rate nezmění. Hlavní pozornoast bude věnována tomu, zda-li Fed naznačí její snížení v příštích měsících. Kvůli síle ekonomiky USA tento signál nepředpokládáme. Fed zřejmě potvrdí připravenost k takovému kroku, očekávání trajektorie stagnujících úrokových sazeb by zasedání změnit nemělo.

Index ekonomické aktivity Fedu Philadelphia (6 2019, 20.6.): Index má klesnout, přesto by měl zlstat solidní, což platí i pro tempo růstu ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu.

Prodeje existujících (/starších) domů (5 2019, 21.6.): Trh domů vykazuje poslední dobou smíšené signály. Zahájení/povolení staveb domů resp. Prodeje existujících (/starších) domů poslední kvartály stagnují resp. klesají, naopak prodeje nových domů stále robustně rostou.

Očekávaný dopad událostí na trhy: Regionální data ekonomické aktivity po čase opět vykazují její solidní růstová tempa a tedy jsou dobrá pro akcie a dolar a nepříznivá pro dluhopisy a zlato. Komentáře Fedu mohou trh poněkud zklamat, jelikož se nemusí dočkat signálu redukce cíle Federal Funds Rate, se kterým již počítá. To by bylo nepříznivé pro akcie, zlato a dluhopisy, byla by to ale dobrá zpráva pro dolar.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web