Akcie

Očekávané události týdne USA: slabý ISM průmyslu, solidní ISM služeb a zaměstnanost

Pondělí 1. červenec 2019 13:55

Červnové indexy ISM zpracovatelského průmyslu (1.7., 16.00 SEČ), služeb (3.7.) a zaměstnanost (5.7.) jsou hlavní makroekonomické události týdne USA. Svátek dne nezávislosti 4.7. uzavře trhy.

Ekonomové čekají pokračování slabosti růstu aktivity zpracovatelského průmyslu a solidní růst aktivity služeb a trhu práce.

Index ISM zpracovatelského průmyslu (6 2019, 1.7., 16.00 SEČ): Trh další pokles již tohoto již slabého indexu a tím i další pokles nízkého růstu aktivity odvětví. Naznačily to i propady regionálních indexů ekonomické aktivity.

Index ISM služeb (6 2019, 3.7.): Trh čeká pokles tohoto indexu a tím i růstu aktivity odvětví služeb, měly by ale zůstat solidní. Růst domácí ekonomiky reprezentovaný jejím největším sektorem, službami, je oporou expanze ekonomiky USA.

Den nezávislosti (4.7.): Svátek, trhy zavřeny

Zaměstnanost (6 2019, 5.7.): V červnu by se měl dle očekávání analytiků obnovit solidní růst trhu práce po jeho překvapivém silném zpomalení v květnu. Míra nezaměstnanosti zůstává rekordně nízká, mírný růst mezd nepatrně zrychluje.

Očekáváný dopad dat na trhy: Slabost akitvity zpracovatelského průmyslu je nepříznivá pro dolar a akcie a je naopak příznivá pro dluhopisy a zlato, v případě robustní aktivity služeb a trhu práce je dopad na trhy opačný.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web