Akcie

Očekávané události USA: Indexy Fedů NY, Philadelphia, Maloobchodní tržby, nová výstavba, prodeje starších/existujících domů

Úterý 17. březen 2020 17:15

Index ekonomické aktivity Federálních rezervní banky New Yorku (3 2020, 16.3.), maloobchodní tržby (2 2020, 17.3.), zahájení a povolení staveb domů (2 2020, 18.3.), Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky Philadelphia (3 2020, 19.3) a prodeje starších/existujících domů (2 2020, 20.3.) jsou hlavní makroekonomické události týdne Spojených států amerických. V době před úderem koronaviru po uvolňování tlaků obchodních válek indikátory ekonomické aktivity včetně výhledů rostly, ale právě tato data by měla jako jedna z prvních potvrdit úder nečekaného vetřelce značným oslabením. Spotřeba domácností rostla solidně stejně jako data trhu domů.

Index ekonomické aktivity Federálních rezervní banky New Yorku (3 2020, 16.3.): V době před úderem koronaviru po uvolňování tlaků obchodních válek indikátory ekonomické aktivity včetně výhledů rostly, ale právě tato data by měla jako jedna z prvních potvrdit úder nečekaného vetřelce značným oslabením. Trh čeká, že růst ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu by se měl snížit ze solidní na nízkou hladinu.

Maloobchodní tržby
 (2 2020, 17.3.): Spotřeba domácností rostla solidně. Důvodem je stále silně expandující trh práce. 

Zahájení a povolení staveb domů
 (2 2020, 18.3.): Trh domů roste v posledních kvartálech silněji kvůli redukci úrokových sazeb. 

Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky Philadelphia (3 2020, 19.3): V době před úderem koronaviru po uvolňování tlaků obchodních válek indikátory ekonomické aktivity včetně výhledů rostly, ale právě tato data by měla jako jedna z prvních potvrdit úder nečekaného vetřelce značným oslabením. Trh čeká, že růst ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu by se měl snížit ze silné na slabší hladinu.

Prodeje starších/existujících domů
 (2 2020, 20.3.): Trh domů roste v posledních kvartálech silněji kvůli redukci úrokových sazeb

Očekávaný dopad dat na trhy
: Ekonomická data se před vpádem koronaviru vyznačovala silou prospívající akciím a dolaru oslabující dluhopisy a zlato. Oslabení ekonomické aktivity vlivem koronaviru a obrácený dopad na trhy bude nejprve znát v regionálních datech ekonomické aktivity.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web