Akcie

Očekávané události USA: Prodeje nových domů i v únoru stále silné, únorová inflace (PCE) slabá

Pondělí 23. březen 2020 17:52

Prodeje nových domů (2 2020, 24.3.) a Index cen spotřebitelských výdajů PCE (2 2020, 27.3.) jsou hlavní makroekonomické události týdne Spojených států amerických. Trh nových domů pokračoval v robustním růstu i v únoru krátce před atakem koronaviru, spotřebitelská inflace se držela stranou níže inflačního cíle americké centrální banky, Federálního rezervního systému.

Prodeje nových domů (2 2020, 24.3.): Trh nových domů pokračoval v robustním růstu i v únoru krátce před atakem koronaviru. Atak koronaviru pravděpodobně oslabí poptávku a růst trhu nových domů. 

Index cen spotřebitelských výdajů
PCE (2 2020, 27.3.): Spotřebitelská inflace se držela stranou níže inflačního cíle americké centrální banky, Federálního rezervního systému 2 %. I celkově inflace je poněkud pod cílem Fedu. Na druhou stranu právě slabost inflace umožňuje centrální bance masivním navýšením monetární expanze své monetární politiky pomoci ekonomice vydržet strasti svého zastavení v důsledku pandemie koronaviru.

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Robustní data trhu práce jsou příznivá pro akcie a dolar, nepříznivá pro zlato a dluhopisy. Slabá inflace má na trhy opačný dopad.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web