Akcie

PCE, ECI, Chicago, Spotřebitelský sentiment, ISM, Fed, Produktivita, Zaměstnanost (výhled události týdne USA)

Pondělí 29. duben 2019 14:45

Index cen PCE, Index zaměstnaneckých nákladů ECI, Firemní barometr Chicaga, Index spotřeb. sentimentu Conference Board, Rozhodnutí Fedu, Index ISM průmyslu/služeb, Produktivita práce/jednotkové pracovní náklady a Zaměstnanost jsou události týdne USA.

Index cen spotřebitelských výdajů (PCE) (3 2019, 29.4., 14.30 SEČ): Trh čeká pokračování inflace i její jádrové složky bez cen potravin a energií pod cílem Fedu.

Index zaměstnaneckých nákladů ECI (1Q 2019, 30.4.): Růst mezd sice zlstává mírný, ale postupně drobně zrychluje.

Firemní barometr Chicaga (4 2019, 30.4.): Trh čeká posílení ukazatele. Růst ekonoické aktivity regionu by měl zůstat silný.

Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (4 2019, 30.4.): Robustní spotřebitelský sentiment by měl posílit.

Rozhodnutí Fedu monetární politiky včetně úrokových sazeb (1.5.): Zasedání by mělo potvrdit stávající cíl hlavní úrokové sazby Fedu Federal Runds Rate v rozmezí 2,25 - 2,5 %.

Smíšená makroekonomická data vykazující určité zpomalení růstu ekonomické aktivity ve spojení se stále silnými fundamenty hospodářství USA a rekordním akciovým trhem pravděpodobně budou v souladu s výhledem centrální banky základních makroekonomických agregátů a tím pádem i její monetární politiky, která hlásá opatrnost a stabilitu úrokových sazeb.

Index ISM zpracovatelského průmyslu (4 2019, 1.5.) Růst aktivity odvětví by měl oslabit, měl by ale zůstat solidní

Produktivita práce/jednotkové pracovní náklady (1Q 2019, 2.5.): Produktivita práce rosdte v posledních kvartálech o něco více než dříve, v porovnání s minulými dekádami je její růst nicméně oslaben.

Zaměstnanost (4 2019, 3.5.): Trh práce je robustní, růst zaměstnanosti by měl zůstat solidní, míra nezaměstnanosti rekordně nízká a růst mezd by se měl drobně zvyšovat.

Index ISM služeb (4 2019, 3.5.): Růst aktivity služeb by měl posílit a měl by zůstat solidní.

Očekávaný dopad dat na trhy: Data regionální i národní ekonomické aktivity včetně průmyslu a služeb, spotřebitelského sentimentu a trhu práce a taky mírně zrychujícího růstu mezd jsou nadále relativně dobrá a tedy příznivá pro akcie a dolar a nepříznivá pro zlato a dluhopisy. Inflace se přidržuje cíle centrální banky a je tak docela příznivá pro akcie, dolar, dluhopisy a zlato. Stabilní úrokové sazby Fedu jsou příznivé pro akcie, dluhopisy a zlato a nepříznivé pro dolar. Nízký růst produktivity práce je nepříznivý pro akcie, dolar, dluhopisy a zlato.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web