Akcie

PPI a CPI mají ukázat stabilizaci inflace (týdenní výhled USA)

Úterý 9. říjen 2018 14:11

Zářijové indexy PPI a CPI USA (10. a 11. října) v posledních měsících vykázaly stabilizaci meziroční inflace nad cílem Fed 2,0 % v pásmu 2,0 - 3,0 % včetně svého segmentu bez cen potravin a energií. Inflace není nebezpečná.

Index PPI (09 2019, 10.10.): Inflace byla v minulých letech nepřirozeně nízko. V posledních kvartálech ale pozvolně rostla na nadprůměrnou úroveň na průmyslové i spotřebitelské úrovni. Zdá se, že inflační tlak v posledních měsících poněkud ustává. Meziroční produkční inflace je nad inflačním cílem Fed 2,0 % a pohybuje se v pásmu 2,0 - 3,0 %, včetně svého segmentu bez cen potravin a energií. Hlavním motorem růstu výrobních cen byla v posledních kvartálech ropa/energie. Inflace není nebezpečná.

Index CPI (09 2019, 11.10.): Inflace byla v minulých letech nepřirozeně nízko. V posledních kvartálech ale pozvolně rostla na nadprůměrnou úroveň na průmyslové i spotřebitelské úrovni. Zdá se, že inflační tlak v posledních měsících poněkud ustává. Meziroční spotřebitelská inflace je nad inflačním cílem Fed 2,0 % a pohybuje se v pásmu 2,0 - 3,0 %, včetně svého segmentu bez cen potravin a energií. Hlavním motorem růstu spotřebitelských cen byla v posledních kvartálech ropa/energie. Ukazatele spotřebitelské inflace jsou o něco nižší než data produkční inflace. Inflace není nebezpečná.

Dopad dat na trhy: Optimální inflace mírně nad cílem Fed jsou dobré zprávy pro akcie a dolar.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web